Precious Moment...

By: mama saya

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 7-Oct-2008 04:58 Email | Share | | Bookmark
lama tak update

wah...rumah ni dah penuh dengan sawang....tak berupdate langsung...huhuhuh...belum sempat nak edit gambar...

nanti2 mama update gambar masa raya ye...tungguu....sementara tu boleh la ke blog mama untuk update terkini keluarga kami... http://liwaniel.blogspot.com





Wednesday, 16-Jul-2008 00:10 Email | Share | | Bookmark
21 months

lama betul tak update....irfan dah nak masuk 21 bulan

# makin kuat membebel...kekadang tak faham ape dia cakap
# suka makan nasi goreng
# kalau kita cakap jangan, dia marah kita balik
# tersangat la manja dengan mama dia ni...kalau dukung pun nak mama je....
# suka tgk baby, tapi tak bagi mama dan abah irfan main/dukung baby...jeles sgt...
# suka lagu twinkle twinkle little star... dia nyanyi "tika tika tar"...hahahaha
# selsema nye tak baik2 lagi...la dah
# suka sgt pakai kasut adult...kalau pegi kedai kasut, bukan dia nak try kasut budak, nak try kasut adult tu..
# suka tgk animal...kalau tanya nak bawak balik ke animal tu, mesti dia kata nak
# suka menyanyi, siap guna torch light jadikan mic
# makin aktif, mengah nak mengejar nye..


irfan suka main ball dan ballon...mmg pantang nampak ballon, mesti dia nak...belikan ballon, hari2 dia suh kita tiupkan...






mama jarang dapat update fp ni skarang...tak sempat nak edit gambar...kalau nak tau cerita family kami, boleh la ke blog mama http://liwaniel.blogspot.com ...mama ade update blog tu...kat fp ni jarang2..bila sempat je


Tuesday, 10-Jun-2008 08:59 Email | Share | | Bookmark
Family Day @ Tiara Beach Resort

dua minggu lepas company abah irfan buat family day kat tiara beach resort...mama dan irfan join sekali...

kami bertolak kol 9 lebih..konvoi 3 buah keta..sampai sana amik kunci bilik dan lunch dulu..irfan tak sabar2 bak swim bila nampak swimming pool...dari jauh lagi dia leh nampak swimming pool tu..siap terjerit2 lagi...mama dan abah irfan nak makan pun susah..irfan asyik menuju ke swimming pool je...

lepas makan, kami check in...abah irfan ade aktiviti....mama dan irfan lepak bilik je...tapi si kenit ni dah mengamuk2 nak pegi swimming pool...siap amik swimming diapers dan swimming suit dia, suh pakaikan...tapi masa tu panas sgt...mama nak tunggu petang sikit...mengamuk lagi la si kenit...last2 dia tertido..kesian...

kol 4 lebih mama kejut irfan ajak pegi swimming pool...bukan main seronok lagi dia...dari jauh lagi dia terjerit2 bila nampak swimming pool...tapi org ramai sgt...tak dapat irfan main kat swimming pool yg ade byk slide tu...dapat main slide sekali je...gambar masa ni tak byk sebab abah irfan ade aktiviti...mama je yg bawak irfan swimming...time abah irfan rehat je dia dapat snap sikit2...





nak dekat kol 6 kami naik bilik..lepak2 tunggu abah balik...

muka puas hati dapat swim



puas si kenit kena gomol ngan abah dia

lepas tu kami bersiap2 untuk family day dinner pulak...lepas makan tunggu cabutan bertuah...kami dapat cabutan bertuah pusingan pertama....irfan lak tak nak dok diam...berlari sana sini...letih nak mengejar dia...yang kelakar nye, mama tgk si irfan ni dah pandai berkawan ngan budak baya dia...dia asyik ajak la sorang budak ni (anak member abah irfan) main...main yang bukan2 lak tu...main kutip2 sampah, lenyek2 makanan...budak tu pun ikut je...ade sekali tu irfan leh ajak budak tu pegi swimming pool(tempat makan dekat ngan swimming pool)...budak tu pun ikut je la...kelakar cara irfan ajak budak tu..seolah2 dia cakap "jom kita pegi swimming pool"..sambil tunjuk arah swiming pool...mmg tergelak la mama...rugi takde video cam...ok la sambung balik...mama tak tunggu sampai habis majlis...tak larat nak mengejar si kenit...abah irfan je yg tunggu sampai habis majlis





Quote:
belum habis lagi ni..nanti sambung ye...tungguuu....


gambar tak cantik sgt..tak sempat edit


Friday, 23-May-2008 00:33 Email | Share | | Bookmark
update sikit2

dah bersawang2 dah fp ni...mama tak sempat nak update la...gambar2 pun lum edit lagi...mama baru dapat keje baru...dah 2 minggu lebih...bz betul...boleh di katakan hari2 balik kol 11 mlm...sabtu pun keje balik kol 11 malam jugak...cuti pun tak serupa cuti...naik pening kepala ni..tunggu dah rileks sikit nanti mama update fp ni...tunggu.

ni gambar tak edit lagi



irfan dah 19 mos...

# kalau kencing dia cakap...tapi bila dah kencing baru cakap la
# sebelum tido kiss mama dan abah dulu
# setiap hari si kenit tarik mama/abah dia masuk bilik dia, tunjuk kat poster ABC dan numbers...suh ajar..
# kalau kita tgh mengemas rumah, dia pun sama sibuk nak kemas jugak
# kalau bawak dia swimming, tak nak dok dalam baby float tu dah
# makin notty...suka "mengemas rumah...baru 5 minit mama kemas, habis bersepah satu rumah balik
# dah boleh sebut beberapa perkataan yg kita boleh faham
# suka menyanyi..pantang dengar org menyanyi dia mesti nak nyanyi sama...
# kuat makan biskut...nasi tak nak makan...macam mana nak buat ni?
# ringan tulang..kalau kita minta tolong ape2 mesti dia buat
# berat tak naik2..macam tu jugak tiap2 bulan..dah bagi dia multivitamin appeton...still macam tu jugak
# suka tgk shrek...asyik diulang2 je cerita tu...little einstien pun dia suka...sebab ade lagu2
# suka tgk iklan...sampai kita panggil pun dia buat tak tau je...


Saturday, 19-Apr-2008 04:59 Email | Share | | Bookmark
outdoor shooting

ni masa ikut abah pegi shoot gambar wedding kat merapoh, pahang....lepas majlis, pengantin nak outdoor photoshoot pulak...mama ngan irfan ikut la sekali...sambil2 tu bergambar la sekali...hehehe..gambar2 ni kat stesen keretapi merapoh









Quote:

pic taken by syazwan pixelart => http://www.mypixelarts.com


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net